Ruim Baan voor Rom Paad

maandag 26 mei 2008

In de herfst van 2007 is de Stichting Rom Paad opgericht.

In de afgelopen maanden heeft het Stichtingsbestuur zich beziggehouden met het aftasten van de mogelijkheden om haar doelstellingen waar te kunnen maken, met het praten met mensen en kennismaken met personen en instanties. En vergaderen natuurlijk met de Raad van Advies.  

Op 30 mei wil de Stichting zich presenteren in hotel Meerzigt. Bij die gelegenheid wordt een deel van een Eastermarder dorps-ommetje in gebruik genomen: het Stedmapaad.
Dat het hele ‘ommetje’ nog niet klaar is, komt door het natte voorjaar toen er geen kraan of trekker op het terrein kon komen. Enfin, laat de route nog niet helemaal klaar zijn, wat wel klaar is, is prachtig!
Het Stedmapaad is een idee van Atse en Sjoerdsje Atsma en het kreeg een eervolle vermelding van de jury van Landschapsbeheer Fryslân, die een prijsvraag had uitgeschreven.

of.jpg
Omrop Fryslân makket opnames oan it begjin fan it Stedmapaad

De opening van het Stedmapaad gebeurt aan de Achterweg, achter de sportvelden van de Burgerkamp. Gedeputeerde Anita Andriesen zal die bijzondere handeling verrichten.
Zij doet dat door een ouderwetse ‘wringe’, een draaibaar landhek, te openen. Een wringe is een soort hek dat vroeger vooral in de Wouden in gebruik was.

wringe
Het maken van een nieuwe ouderwetse ‘wringe’ in de werkplaats van Bouwbedrijf Swart


Het gebeuren aan de Achterweg wordt muzikaal begeleid door vier leden van onze zeer actieve en enthousiaste Eastermarder trekzakclub. 

Bij die feestelijke presentatie gaat ook de website van Rom Paad online: www.rompaad.nl